Teacher

JOLANDA ROS

Graag wil ik mij aan u voorstellen. Mijn naam is Jolanda Ros. Op m’n vijfde jaar ben ik gestart met m’n eerste danspasjes. Eerst jazzballet en rond m’n twaalfde ben ik begonnen met stijldansen (de diploma’s behaald voor brons, zilver, goud, goud-ster en topklasse) en heb ik wedstrijden gedanst. Later weer jazzdance opgepakt in combinatie met Hip-Hop.

Tijdens een vakantie op één van de Caribische eilanden kwam ik in  aanraking met Salsa. Dit had direct mijn aandacht. In Nederland ben ik op zoek gegaan naar een Salsa dansschool en ben uiteindelijk in Amsterdam terecht gekomen en in 1997 begonnen bij La Pachanga (tegenwoordig “Swing Latino”) onder leiding van Jorge Suarez.

In 1998 kwam daar vervolgens de Braziliaanse Zouk bij (deze dans stamt af van de Lambada) onder leiding van Claudio Gomes, dé  oprichter van Zouk in Nederland. Om me verder te verdiepen in de Zouk, heb ik deelgenomen aan diverse internationale Zouk/ Lambada danscongressen (w.o. Barcelona, Argentinië, Brazilië en London) en heb ik internationaal privé lessen genomen van goeroes op het gebied van de Zouk en Lambada.

Een nieuwe uitdaging was m’n eigen dansschool. Dit heb ik in 2006 kunnen realiseren in eerste instantie onder de naam Dance Center  Tropical. Tevens De FDO Opleiding gevolgd, dé opleiding voor een bekwaam dansleraar Stijldansen en ben ik gecertificeerd danssporttrainer! Een aantal jaren ná oprichting heb ik de naam gewijzigd in Dance Center Jolanda Ros omdat de voormalig naam teveel de nadruk gaf op de Tropische dansen, terwijl het lesaanbod na opening flink is uitgebreid, met name op het gebied van Stijldansen.

De officiële opening is geweest op 30 september 2006 door Marcus van Teijlingen (winnaar van Dancing with the Stars 2006 én 2007) en de Burgemeester van Dronten, Aat de Jonge. Op 1 oktober 2016 alweer ons 10-jarig Jubileumfeest mogen vieren!!

Zaterdag 14 januari 2017 is de dansschool verhuist naar het pand van MEET-POINT Events & Partycenter aan de Veerweg 5 te Kampen. Dance Center Jolanda Ros heeft hier een prachtige nieuwe en ruime locatie tot haar beschikking!

De Opening van MEET-POINT Events & Partycenter in combinatie met Dance Center Jolanda Ros werd verzorgd door de Burgemeester van Kampen, de heer Koelewijn, tezamen met m’n dochtertje! Een nieuwe uitdaging is hiermee van start gegaan!!!

Ik ervaar veel plezier in het runnen van m’n dansschool en het geven van een grote diversiteit aan danslessen. Ik zou het leuk vinden om jou te mogen verwelkomen bij één van de vele danscursussen die Dance Center Jolanda Ros te bieden heeft en ook jou het plezier van dansen te laten ervaren.

Met een swingende groet,

Jolanda Ros

Reacties zijn gesloten.